Atari ST-spel

Hade du dator i slutet av 1980-talet och i början 1990-talet kommer du säkert ihåg Atari ST. Märket var ett av de mest populära under den tiden och den största konkurrenten var Commadors Amiga 500. Atari tillverkade ett flertal olika modeller och förutom att användas till spel var de populära bland musiker. Idag har flera av spelen kultstatus och finns att köpa i nätbutiker.

Den som åter vill uppleva Ataris spel har över 600 titlar att välja mellan. Vad sägs om vintersportspelet Advanced Ski Simulator där du till tonerna av modern technomusik kastar dig ut i den snöfyllda och branta backen. Det är nostalgi på hög nivå när du ser grafiken som då var fantastisk men som idag ger oss betydligt mer att önska.

Barnspel

Little Puff in Dragonland var ett barnspel från Atari. På spelets framsida är den gulliga draken Puff avbildad tillsammans med bland annat två svarta män med macheter. Spelet utspelar sig i bland hyddor, ormar, apor och jagande fåglar. Puff ska klara banor med olika svårighetsgrad och i slutet måste han kämpa mot den stora spindeln eller den elaka draken.

Turtles

Under 1980-talet var Turtles populära som Tv-spel, på tröjor och som tecknad serie. Atari ST skapade spelet i samarbete med japanska Konami år 1989. Spelet är baserat på den tecknade serien från 1987. Som spelare väljer du att vara någon av sköldpaddorna Donatello, Leonardo, Michelangelo eller Raphael. Sköldpaddan måste rädda sin kidnappade vän April O’Neil och hennes lärare Splinter.

Blandade speltitlar

Om du vill prova dåtidens populära spel kan du antingen bevaka någon köp- och säljsida för en begagnad Atari ST eller köpa en ny konsol med tillhörande handkontroller och spel. När du köper en ny konsol följer det nämligen vanligtvis med en box med 100 av de mest populära spelen. Kostnaden ligger på runt 500 kronor allt som allt och ger en riktig nostalgitripp.