Var kan man köpa Atari ST?

Atari ST var en av de första persondatorerna på marknaden, och den var även populär bland musiker tack vare dess midi-portar. Den främsta konkurrensen till Atari ST var Amiga 500, och dessa två fanns i många hem under slutet av 1980-talet samt början av 1990-talet. Många samlare är fortfarande ute efter att köpa in en Atari ST, och det går faktiskt att hitta dem på flera platser online. Ett utmärkt exempel på en sådan plats är eBay, och där kan användare buda och köpa gamla hemdatorer. Andra exempel kan vara olika forum där entusiaster samlas för att begå byteshandel.

Var du köper Atari ST

Många människor som växte upp under tiden då Atari ST hade sin storhetstid känner fortfarande ett starkt band till datorn, och det är inte särskilt konstigt med tanke på att det var en av de största datorerna på marknaden. Atari ST-datorn har på flera sätt förändrat våra liv, och tack vare att datorer blev tillgängliga för allmänheten har de möjliggjort ett helt annat liv. Du kan köpa och sälja Atari ST enheter på annonssajter som Blocket eller eBay, eller via olika nätforum där entusiaster samlas och begår byteshandel eller säljer sina datorer. Andra sätt kan vara via kontakter, eller exempelvis loppmarknader.

Sammanfattning

Att köpa en Atari ST kan du göra på flera olika sätt, men de mest populära är att använda sajter där entusiaster byter, köper och säljer dem. Ett annat är exempelvis eBay där du kan hitta det mesta på nätet idag, och det finns även företag som är inriktade specifikt på retrodatorer som Amiga och Atari ST. Dessa enheter har en slags kultstatus bland entusiaster, och tack vare dessa datorer fick många människor sin första introduktion till datorspel, musikskapande via datorn, samt möjligheten till ordbehandlare och kalkylatorprogram. Många gamblers började med att föra statistik för matcher. Idag har den inte så mycket att erbjuda mer än nostalgi och charm.

About the author